Zekerheidsstellingen en certificeringen

 

De uitzend-/detacheringsbureau's, payrollbedrijven en aannemers, kort gezegd onze backoffice-partners, waarmee wij samenwerken beschikken over een G-rekening en zijn uitgebreid gecertificeerd.

Een G-rekening kan in het kader van de inleners- en ketenaansprakelijkheid gebruikt worden. Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee alleen de belastingdienst kan worden betaald. U als inlener of opdrachtgever bent ervan verzekerd dat onze partners hun afdrachten voldoen.

Elke 3 maanden wordt door de belastingdienst een WKA-verklaring afgegeven. Hierin staat vermeld dat onze backoffice-partners aan hun betaalverplichtingen hebben voldaan. Het betreft in deze gevallen de loonheffingen en omzetbelasting. Deze recente WKA-verklaring, ook wel Verklaring betalingsgedrag inleners- of ketenaansprakelijheid genoemd, kunnen wij op aanvraag aan u sturen.

 

De Verklaring betalingsgedrag inlenersaansprakelijkheid wordt gebruikt als onze backoffice personeel uitleent aan een andere onderneming. Met deze verklaring kan de backoffice als uitlener  aantonen dat de aangegeven en nageheven loonheffingen en btw zijn betaald of dat de backoffice hiervoor zekerheid heeft verstrekt. 

 

De Verklaring betalingsgedrag ketenaansprakelijkheid wordt verstrekt wanneer onze backoffice in onder aanneming werkt voor een andere ondernemer. Met de verklaring kan worden aangetoond dat de backoffice als (onder)aannemer de aangegeven en nageheven loonheffingen heeft betaald of dat zij hiervoor zekerheid heeft verstrekt. Als de backoffice uitstel van betaling heeft in verband met betalingsproblemen, of in verband met een ingediend bezwaar, een beroep of een hoger beroep, dan staat dit ook op de verklaring.  

 

Verder beschikken onze backoffice-partners over de volgende certificeringen

 

Het SNA-keurmerk  

Het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) is een transparante norm voor de uitzendbranche en (onder)aannemers van werk, ondergebracht in een onafhankelijke stichting. Het SNA-keurmerk is gebaseerd op de nationale norm, NEN 4400. 

De Nederlandse backoffice partijen waarmee AG jobs samenwerkt voldoen allemaal aan de NEN 4400-1 norm. 

Het SNA-keurmerk is het keurmerk voor de uitzendsector en aannemers van werk en is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid en opdrachtgevers van werk te beperken. Detacheerders en payrollondernemingen vallen eveneens onder de reikwijdte van het keurmerk omdat ook zij arbeid ter beschikking stellen. Op basis van de huidige wetgeving lopen deze partijen het risico dat zij aansprakelijk worden gesteld voor verplichtingen uit arbeid die door de uitlener of (onder)aannemer niet zijn voldaan. Bedrijven met het SNA-keurmerk worden periodiek gecontroleerd op hun verplichtingen uit arbeid, waardoor het risico voor de inlener en uitbesteder van werk wordt beperkt.

Per 1 juli 2012 geldt er een fiscale vrijwaring inzake de inlenersaansprakelijkheid. Dit betekent dat inleners die werknemers inlenen van een uitzendonderneming met het SNA-keurmerk gevrijwaard kunnen worden van eventuele aansprakelijkheidsstelling door de belastingdienst ten aanzien van niet betaalde loonheffingen en omzetbelasting door de uitlener. De voorwaarden voor vrijwaring zijn te vinden in de  wijziging leidraad invordering 2008’ van 27 juni 2012.

De ondernemingen met een SNA-keurmerk worden beoordeeld op hun verplichtingen uit arbeid, te weten:

  • De identificatie van de onderneming;
  • De aangifte en afdracht van (in Nederland) verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting;
  • Loonbetaling niet in strijd met de Wet minimumloon en minimum vakantiebijslag;
  • Het uitvoeren van identiteitscontrole en controle op het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland;
  • Het voorkomen van risico’s op aansprakelijkstelling en boetes voortvloeiend uit in- en doorlenen of uitbesteden van werk.

Dit alles met inbegrip van het administreren en bewaren van de vereiste documenten.

Om te kunnen beoordelen of een onderneming aan de bovengenoemde verplichtingen voldoet, wordt de onderneming in de regel tweemaal per jaar geïnspecteerd door een geaccrediteerde inspectie-instelling. Indien er aanleiding is tot een frequenter inspectiepatroon, kan dit worden uitgebreid tot vier keer per jaar. Ook bestaat de mogelijkheid tot gerichte inspecties als daar aanleiding voor is.

 

VCU certificaat

Onze uitzend- en detacheringspartners zijn ook in het bezit van het certificaat voor VCU (Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties). Dit keurmerk toont aan dat zij onze (uitzend)kandidaten correct ondersteunen bij plaatsingen waar de veiligheid op de werkplek van groot belang is. Wanneer personeel wordt bemiddeld bij bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn, is een VCU-certificering aan de orde. Deze is in dat geval namelijk verplicht en zal geëist worden vanuit de opdrachtgever,  onder andere in de industrie, de bouw en petrochemie is dit keurmerk vereist. Overigens is voor veel plaatsingen die wij regelen een arbochecklist vereist. 

 

VCA certificaat

Een VCA certificering is verplicht wanneer een kandidaat bijvoorbeeld als uitzendkracht, zzp'er of een (onder)aannemer werkzaamheden uitvoert op een risicovolle locatie.

 

VCO certificaat                                                                                                                                                                                                              

Enkele opdrachtgevers waarvoor wij bemiddelen  zijn ook VCO gecertificeerd. Zij werken graag samen met VCA gecertificeerde bedrijven.

 

Uitzendbranche-organisaties ABU en NBBU  certificeringen                                                                                                                            

Naast de certificering bij de Sticht Normering Arbeid (SNA) zijn de meeste van onze backoffice-partners lid en extra gecertificeerd bij een van de uitzendbranche-organisaties ABU of de NBBU. De gecertificeerde leden zijn opgenomen en  te vinden in de ledenregisters van deze branche-organisaties. Deze registers zijn online te raadplegen.

 

Stichting Normering Flexwonen (SNF)

Een deel van onze kandidaten zijn arbeidsmigranten. Indien nodig worden zij ondergebracht in woningen die voldoen aan de normen die gesteld zijn door Stichting Normering Flexwonen. Onze backoffice-partijen volgen de normen van de SNF.                      

Wanneer u via een van de backoffice-partners van All Good Jobs met arbeidsmigranten gaat werken, dan kunt u er ervan uitgaan dat de betreffende backoffice-partij de normen volgt zoals die zijn gesteld door de Stichting Normering Flexwonen.                                      

Ook kunt u controleren of de betreffende backoffice-partij waarmee u een samenwerking wilt aangaan is vermeld in het register van de SNF. Deze vermelding is eenvoudig terug  te vinden in het register op https://www.normeringflexwonen.nl/.